top of page
Search

Chystáte sa na dovolenku autom? Vďaka týmto riešeniam sa na ňu pobalíte bez problémov!

Updated: Feb 18, 2022

Kompromisy sú prirodzenou súčasťou balenia sa na dovolenku. Pokiaľ cestujete vlastným autom, jediným limitom sú rozmerové možnosti interiéru, predovšetkým batožinového priestoru. Ak máte menšie vozidlo, musíte si dôkladne premyslieť, čo skutočne potrebujete a čo bude lepšie nechať doma. Avšak, vďaka moderným praktickým riešeniam sa takémuto rozmýšľaniu môžete vyhnúť!



Možností, ako zväčšiť prepravnú kapacitu vášho auta a spríjemniť si tak cestovanie na dovolenku, je dnes neúrekom. Vhodné sú pritom nielen pre majiteľov menších áut, ale aj pre ľudí, ktorí majú veľké vozidlá, avšak uprednostňujú komfort. Predsa len, z hľadiska bezpečnosti a pohodlia na palube je lepšie mať veci odložené v externom úložnom priestore ako v interiéri. Kufor naprataný až po strop obmedzuje výhľad a vytvára v interiéri pocit stiesnenosti.

My sme pre vás vybrali niekoľko praktických riešení, ktoré zväčšia úložné priestory vášho auta. Na dovolenku si tak so sebou budete môcť zobrať aj veci, ktoré by ste inak museli nechať doma.

Prepravné systémy na ťažné zariadenie

Pokiaľ máte na svojom aute namontované ťažné zariadenie, okrem nosiča na bicykle viete na neho inštalovať aj prepravný systém na batožinu. V jednoduchosti si ho môžete predstaviť ako prepravný box so špeciálnym tvarom, ktorý sa namontuje na guľu ťažného zariadenia. V našej ponuke nájdete viacero takýchto prepravných boxov, ktoré sa líšia svojím objemom. Prostredníctvom nich dokážete bezpečne a pohodlne voziť akúkoľvek batožinu. Jediným obmedzením je vertikálna nosnosť ťažného zariadenia. Pokiaľ chcete prepravovať čo najviac nákladu, svoje vozidlo vybavte kvalitným ťažným zariadením s čo najvyššou prípustnou záťažou vo zvislom smere.

Prepravné systémy na ťažné zariadenie prinášajú jeden veľký benefit – prakticky nijako nenarúšajú aerodynamiku a jazdné vlastnosti auta. Pri ceste na dovolenku vám takýto box nebude zvyšovať spotrebu, čo rozhodne oceníte.

Nosič na bicykle

Pokiaľ ste priaznivcami cyklistiky, na dovolenku si so sebou možno budete chcieť zobrať svojich dvojkolesových tátošov. V takom prípade existuje viacero riešení, ktoré viete využiť. Najobľúbenejším sú nosiče bicyklov na ťažné zariadenie. Pokiaľ však ťažné na svojom aute nemáte, dobrou alternatívou môže byť nosič bicyklov na kufrové dvere. Alebo nosič na strechu. Každé z týchto riešení má svoje výhody a nevýhody, no v konečnom dôsledku vám veľmi dobre poslúži. Široký výber nosičov na bicykle nájdete aj v našej ponuke.

Praktické strešné boxy

Strešný box je často synonymom prepravy lyží, avšak jeho kapacitu viete využiť aj na prepravu akéhokoľvek iného nákladu. Napríklad, kufrov s batožinou. Pokiaľ máte menšie množstvo vecí, postačia vám aj malé strešné boxy s kapacitou 320 – 430 litrov. K ich výhodám patria kompaktné rozmery, ktoré sú naviac podporené aerodynamickým dizajnom. Spotrebu a jazdné vlastnosti auta tak narušia len minimálne. Naopak, pokiaľ chcete prepraviť viac batožiny, rozhodnúť sa môžete pre box s objemom vyše 490 litrov.

Kombinácie pre najlepší úžitok

Aby ste svoje auto pri ceste na dovolenku využili na maximum, skombinovať môžete viacero prepravných systémov. Napríklad, strešný box s boxom na ťažné zariadenie. Pokiaľ máte v pláne prepravovať bicykle, najvýhodnejším riešením je kombinácia strešného boxu a bicyklového nosiča na ťažné zariadenie. V takom prípade dosiahnete najlepšiu spotrebu a nijako zásadne nezhoršíte jazdné vlastnosti vášho auta.

Ak máte na aute strešné nosiče, viete ich využiť aj inými spôsobmi. Napríklad, prostredníctvom vhodného zaisťovacieho systému na ne môžete pripevniť surf, prípadne menší člnok. Všetko je len na vás, vždy však myslite na bezpečnosť seba a ostatných účastníkov premávky.

Prajeme vám šťastnú cestu na dovolenku!

©B.A.S.Slovakias.r.o.
28 views0 comments
bottom of page